Program TV

 • 00:50

  23 Mai

  Vikingii: Lumea de dincolo - Sezonul 1

  În Danemarca, înainte de vara lui 2012, se cunoşteau patru fortăreţe vikinge aproape identice, însă arheologii danezi au remarcat că există pe coasta de est a Insulei Zealand un spaţiu gol.

 • 01:45

  23 Mai

  Secretele muzeelor - Sezonul 3

  Înființat în anul 1846 de omul de știință James Smithson, Institutul Smithsonian este cel mai mare muzeu și complex de cercetare din lume, găzduind aproape 137 milioane de exponate și artefacte.

 • 02:40

  23 Mai

  Secretele muzeelor - Sezonul 3

  Colecția Muzeului Național Maritim permite vizitatorilor să exploreze originile puterii maritime britanice, realizările sale în epoca imperială și consecințele acestora în lumea contemporană.

 • 03:35

  23 Mai

  Secretele muzeelor - Sezonul 3

  Cândva palat regal, acest muzeu de istorie a Franței atrage trei milioane de vizitatori pe an. Studiem o armă bizară, creată de un asasin, și investigăm moartea metresei unui rege.

 • 04:30

  23 Mai

  Misterele muzeului - Sezonul 7

  Don Wildman examinează o rolă de film transparent care a revoluţionat industria vânzărilor, o jachetă care i-a aparţinut unui farseur cu un umor exploziv şi nişte excavaţii mai puţin obişnuite.

 • 05:25

  23 Mai

  Misterele muzeului - Sezonul 7

  Don Wildman explorează un dispozitiv aeronautic care şi-a câştigat faima, un baston care a schimbat planul unui asasin şi un tricou, suvenir de la un eveniment transformat într-un haos total.

 • 06:10

  23 Mai

  Misterele muzeului - Sezonul 6

  Don Wildman examinează un tom uzat de vreme, un tablou de Renoir care se pare că ar fi fost cumpărat cu numai 7$ şi un registru al poliţiei cu povestea unei aventuri secrete, încheiate cu o crimă.

 • 07:10

  23 Mai

  Invenții extraordinare - Sezonul 2

  Ne place sau nu, războiul, conflictul şi nevoia de a explora necunoscutul sunt catalizatorii progresului uman în tehnologie. Adevărul este că omenirea dă dovadă de maximă ingeniozitate când distruge.

 • 07:40

  23 Mai

  Invenții extraordinare - Sezonul 1

  Spuma cu memorie a luat lumea cu asalt şi ajută milioane de oameni să doarmă bine. Cum a dezvoltat NASA acest material, pentru spaţiu? Şi cum au apărut televiziunea prin satelit şi injectoarele auto?

 • 08:10

  23 Mai

  Misterele muzeului - Sezonul 4

  La Newseum, în Washington, D.C., Don vizitează o expoziţie dedicată jurnalistului de investigaţie Don Bolles. La Centrul de Investigaţii din Amherst, New York, studiază un presupus elixir miraculos.

 • 09:05

  23 Mai

  Misterele muzeului - Sezonul 4

  Don studiază mulajul de ipsos al urmelor de copite ale unei bestii legendare, care se pare că bântuia prin pădurile din New Jersey, un tanc uriaş şi un vagon de tren folosit de Preşedintele Harding.

 • 10:00

  23 Mai

  Mostre de ADN celebre - Sezonul 1

  Mark Evans află că e posibil ca Elvis Presley să fi suferit de o boală genetică a muşchiului inimii: cardiomiopatie hipertrofică. E posibil ca aceasta să fi fost cauza morţii lui tragice, premature.

 • 10:55

  23 Mai

  Mostre de ADN celebre - Sezonul 1

  Mark Evans încearcă să afle mai multe despre John F. Kennedy şi Marilyn Monroe, analizând câteva fire din părul lor. În plus, el ajunge în New Jersey ca să vadă penisul lui Napoleon!

 • 11:55

  23 Mai

  Mostre de ADN celebre - Sezonul 1

  Mark Evans urmăreşte mai multe rămăşiţe care se pare că ar proveni de la Adolf Hitler şi Eva Braun, de la oase vândute de un dezertor din KGB până la părul găsit pe o perie din refugiul lor din munţi.

 • 12:55

  23 Mai

  Al Doilea Război Mondial în culori - Sezonul 1

  În 1944, America şi Anglia, din Vest, împreună cu Rusia, din Est, au început o mişcare prin care urmau să închidă Germania ca într-un cleşte.

 • 13:55

  23 Mai

  Al Doilea Război Mondial în culori - Sezonul 1

  Împotriva Japoniei se purtase un război amar în Pacific, din decembrie 1941. Japonezii au fost împinşi înapoi, insulă după insulă, în lupte sălbatice, purtate corp la corp.

 • 15:00

  23 Mai

  Al Doilea Război Mondial în culori - Sezonul 1

  Ultimele luni ale războiului au fost şocante şi disperate în Europa. Acest episod îi urmăreşte pe englezi şi americani, traversând Rinul, şi pe ruşi, care au înaintat prin Polonia până în Germania.

 • 16:00

  23 Mai

  Al Doilea Război Mondial în culori - Sezonul 1

  Convinsă că Japonia nu se va preda niciodată de bunăvoie, administrația Truman detonează bombe atomice la Hiroshima și Nagasaki, forțând un final tragic al războiului.

 • 17:05

  23 Mai

  Fabrici de război - Sezonul 1

  În culmea gloriei sale, industria aviatică germană avea 3 milioane de angajați și producea zeci de mii de aeronave. Cum a ajuns să domine cerul Europei și de ce totul a mers după aceea atât de prost?

 • 18:00

  23 Mai

  Fabrici de război - Sezonul 1

  Familia Krupp producea arme încă din timpul Războiului de 30 de ani. Cu mult înainte de epoca lui Hitler, Krupp se implicase în producția de arme, așteptând ca Imperiul German să renască din cenușă.

 • 18:55

  23 Mai

  În sălbăticia din Canada - Sezonul 1 Nou

  Al patrulea episod dezvăluie poveşti din cea mai grea perioadă a anului. Linxul silenţios, o specie greu de zărit, vânează iepuri, iar o mamă-baribal şi puii ei hibernează în bârlogul acoperit de nea.

 • 20:00

  23 Mai

  Marea migraţie - Sezonul 1

  În inima zonei Serengeti din Tanzania, Ben se ridică în văzduh, într-un balon cu aer cald, ca să întrezărească pentru prima dată turmele puternice de gnu.

 • 20:55

  23 Mai

  Berlin, 1945 - Sezonul 1

 • 22:00

  23 Mai

  Războiul secret - Sezonul 1

  În octombrie 1942, Monty Woodhouse a fost parașutat în Grecia, ca să provoace haos. Alături de o bandă pestriță de partizani, el a reușit una dintre cele mai spectaculoase misiuni din tot războiul.

 • 23:00

  23 Mai

  Enigme ale Egiptului - Sezonul 1

  Secrete legate de sănătate și bogăție în Egiptul Antic: vedem că e posibil ca regina Hatshepsut să-și fi provocat singură moartea, accidental; descoperim cel mai vechi caz din lume de cancer de sân.

 • 23:55

  23 Mai

  Enigme ale Egiptului - Sezonul 1

  Cercetători și istorici investighează dacă o veche dinastie a fost răsturnată din cauza unor vulcani colosali și cum schimbările produse de om amenință ce a mai rămas din vechea civilizație egipteană.

Despre noi

Aduce istoria la viață prin documentare captivante, care o abordează diferit și modern. Ne purtăm privitorii printr-o călătorie semnificativă în timp, prin programe bine informate, inteligente ce îi distrează și provoacă, totodată. Ne concentrăm pe istoria europeană, scoțând la iveală secrete ale trecutului și arătând cu acestea influențează prezentul.

Unde puteți viziona canalul

63

131

133

186

368

467

În 2018, o nouă campanie arheologică a fost lansată la Pompei. Experții au descoperit noi indicii despre…

Citește mai mult

Aceasta este o poveste despre eliberare, înfrângere și reconstrucție. Deși a fost imortalizată în alb…

Citește mai mult

Acest documentar în trei părți prezintă povestea transformării Berlinului dintr-un teatru de război…

Citește mai mult

Acum 41 de ani, Doamna de Fier a devenit Prim Ministru al Marii Britanii. Thatcher și-a primit porecla…

Citește mai mult

30/04/1945 Adolf Hitler și Eva Braun au fost găsiți. Fuhrerul s-a sinucis - a luat cianură și apoi s-a…

Citește mai mult

Lucruri pe care s-ar putea să nu le știți despre Războiul din Vietnam: 1) SUA s-au implicat pentru prima…

Citește mai mult

O explozie la Centrala Nucleară de la Cernobîl în anul 1986 a creat un nor radioactiv ce s-a extins…

Citește mai mult