Program TV

 • 00:50

  21 iunie

  Hărţi criminale - Sezonul 5

  Un episod special în două părți reia celebrul caz al lui Jack Spintecătorul. Trecând dincolo de știrile de senzație din 1888, înlăturăm decenii de dezinformare și dezvăluim viața reală a victimelor.

 • 01:45

  21 iunie

  Misterele muzeului - Sezonul 10

  Don Wildman explorează eforturile unei femei de a deveni o atletă celebră, un caz bizar de utilizare a Serviciilor de Poștă din SUA și dorința unui bărbat de a supraviețui cu orice preț.

 • 02:30

  21 iunie

  Misterele muzeului - Sezonul 10

  Don Wildman studiază moartea unei legende a muzicii country și un instrument chirurgical legat de un mare mister medical, apoi ne dezvăluie adevărul despre cel mai vechi caz nerezolvat al omenirii.

 • 03:20

  21 iunie

  Misterele muzeului - Sezonul 11

  Don Wildman dezvăluie un complot britanic de asasinare a lui George Washington, investighează procesul bizar al unui cocoș care a clocit un ou și studiază cea mai celebră vrajbă de familie din SUA.

 • 04:05

  21 iunie

  Misterele muzeului - Sezonul 6

  Don Wildman studiază un portret captivant; o medalie acordată unui bărbat ale cărui experimente controversate au schimbat definitiv mesele americane; şi o cheie folosită de un impostor dubios.

 • 04:55

  21 iunie

  Misterele muzeului - Sezonul 6

  Don Wildman studiază bomboanele Tootsie Roll, care au salvat cândva viaţa unor soldaţi; o chitară a unui deţinut-cântăreţ legendar; şi o bicicletă care a contribuit la lansarea omului în spaţiu.

 • 05:50

  21 iunie

  Istoria interzisă - Sezonul 2

  Jamie investighează Ordinul ultra-secret al Rozei Crucii - Rozacrucienii. Acesta a fost un ordin misterios printre membrii căruia s-au numărat Leonardo Da Vinci, Sir Isaac Newton și Christopher Wren.

 • 06:30

  21 iunie

  Invenții extraordinare - Sezonul 1

  În lumea modernă, tobele sunt folosite de trupele muzicale, dar cândva erau folosite de soldaţi, în toiul bătăliei. Studiem originile arcurilor colorate de jucărie şi ale săbiilor pentru scrimă.

 • 07:00

  21 iunie

  Războaie şi dinastii - Sezonul 1

  1328: ultimul rege Capet a murit, iar coroana Franţei i-a revenit Dinastiei Valois. Situaţia îl înfurie pe regele Angliei, Edward al III-lea, care se consideră moştenitor legitim al tronului Franţei.

 • 07:55

  21 iunie

  Misterele muzeului - Sezonul 5

  Don Wildman examinează un pistol legat de o poveste de dragoste legendară; o plantă care vorbeşte despre o poveste toxică, abuzivă; şi o formă de pedeapsă pentru un deţinut.

 • 08:50

  21 iunie

  Misterele muzeului - Sezonul 5

  Don Wildman studiază nişte resturi de metal legate de un coşmar nuclear; un binoclu folosit de un vizionar; şi o efigie care îl imortalizează pe unul dintre cei mai celebri escroci din Vest.

 • 09:45

  21 iunie

  Planeta Europa și dincolo de ea - Sezonul 2

  Deșertul Kalahari este căminul multor specii de animale și plante, în ciuda faptului că nu există apă pe distanțe de mii de kilometri. Veți avea ocazia să le vedeți în acest documentar fascinant.

 • 10:45

  21 iunie

  Planeta Europa și dincolo de ea - Sezonul 2

  În Caprivi Strip se găsește o cantitate incredibilă de apă dulce, care creează un peisaj verde bogat. Acest documentar fascinant ne prezintă cum trăiesc boșimanii din regiune.

 • 11:45

  21 iunie

  Mituri şi monştri - Sezonul 1

  Iubirea e o emoţie puternică, universală, dar poate fi şi o forţă distructivă. Dorinţa carnală poate distruge, iar trădarea răneşte. Orice societate se preocupă de asemenea forţe, adesea iraţionale.

 • 12:40

  21 iunie

  Mituri şi monştri - Sezonul 1

  Cum se formează o comunitate? Acest episod detaliază rolul pe care l-au jucat miturile și legendele în stabilirea regulilor societății și în pedepsirea celor care le-au încălcat.

 • 13:35

  21 iunie

  Mituri şi monştri - Sezonul 1

  Cu toţii ne temem de moarte, dar miturile nu vorbesc numai despre frica pe care ne-o provoacă. În poveştile despre moarte ale unei culturi putem vedea ce anume preţuiesc în viaţă acei oameni.

 • 14:30

  21 iunie

  Din nou la Pompei - Sezonul 1

  În 2010, Barăcile Gladiatorilor s-au prăbușit, atrăgând atenția asupra degradării ruinelor din Pompei. Comunitatea Europeană și guvernul Italiei investesc 105 milioane de euro ca să salveze orașul.

 • 15:30

  21 iunie

  Din nou la Pompei - Sezonul 1

  Au trecut opt luni de la începerea noului proiect de excavații. E scoasă la lumină o străduță unde mai multe straturi vulcanice dezvăluie ce s-a întâmplat în acel loc, când a erupt Vezuviul.

 • 16:35

  21 iunie

  Pompei: După erupție

 • 18:00

  21 iunie

  Roma - Orașul nevăzut

 • 19:05

  21 iunie

  Top 10: Tehnologii de război - Sezonul 1

  Cum se definește o forță combatantă de succes? Felul în care se poartă războaiele s-a schimbat radical în ultimul secol, iar forțele armate au fost nevoite să adopte noi tehnologii și tactici.

 • 20:00

  21 iunie

  Top 10: Tehnologii de război - Sezonul 1

  Tancul Mark 1 a fost folosit prima dată în 1916, ca să ofere un avantaj Aliaților, în tranșee. A schimbat modul cum se lupta și a stat la baza unui secol de inovații în domeniul vehiculelor blindate.

 • 21:05

  21 iunie

  Războaie și religii: Adevărata urzeală a tronurilor - Sezonul 2

  Regatul Franței se prăbușește în haos. Caterina de Medici domnește din umbră, în locul noului rege Carol al IX-lea al Franței, dar nu reușește să împiedice izbucnirea unui război civil.

 • 22:00

  21 iunie

  Henric al VIII-lea: Omul, monarhul, monstrul - Sezonul 1 Nou

  Henric face o ulcerație cumplită la picior, cu efecte groaznice asupra sănătății mintale și a toanelor lui. În plus, își pierde silueta cândva atletică, devenind supraponderal și apoi obez.

 • 23:00

  21 iunie

  Creaturi legendare - Sezonul 1

  Șarpele-cu-Pene era o bestie cumplită. Ce i-a făcut pe vechii mezoamericani să creadă că o asemenea făptură exista? Și ce oferea ea orașului Teotihuacan, ca să-l determine să-și sacrifice locuitorii?

 • 23:55

  21 iunie

  Creaturi legendare - Sezonul 1

  Minotaurul este una dintre cele mai celebre făpturi mitice, dar ce anume din lumea reală l-a inspirat? Dovezi ale unor sacrificii umane sugerează că acest mit ar putea ascunde mai multe decât credeam.

Despre noi

Aduce istoria la viață prin documentare captivante, care o abordează diferit și modern. Ne purtăm privitorii printr-o călătorie semnificativă în timp, prin programe bine informate, inteligente ce îi distrează și provoacă, totodată. Ne concentrăm pe istoria europeană, scoțând la iveală secrete ale trecutului și arătând cu acestea influențează prezentul.

Unde puteți viziona canalul

63

131

133

186

368

467

În 2018, o nouă campanie arheologică a fost lansată la Pompei. Experții au descoperit noi indicii despre…

Citește mai mult

Aceasta este o poveste despre eliberare, înfrângere și reconstrucție. Deși a fost imortalizată în alb…

Citește mai mult

Acest documentar în trei părți prezintă povestea transformării Berlinului dintr-un teatru de război…

Citește mai mult

Acum 41 de ani, Doamna de Fier a devenit Prim Ministru al Marii Britanii. Thatcher și-a primit porecla…

Citește mai mult

30/04/1945 Adolf Hitler și Eva Braun au fost găsiți. Fuhrerul s-a sinucis - a luat cianură și apoi s-a…

Citește mai mult

Lucruri pe care s-ar putea să nu le știți despre Războiul din Vietnam: 1) SUA s-au implicat pentru prima…

Citește mai mult

O explozie la Centrala Nucleară de la Cernobîl în anul 1986 a creat un nor radioactiv ce s-a extins…

Citește mai mult